Elda verhuist

Elda is uit zijn overall gegroeid.
De afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd in de toekomst van Elda. Het bedrijf is breder geworden door de komst van Dochterorganisatie Geiten KI Nederland (GKN) en participatie in het onderzoekslab Beter Vee. Met het oog op de toekomst en de continuïteit van het bedrijf is gekozen om te verhuizen naar een pand op het bedrijventerrein in Rijen.

Sinds jaar en dag is Elda gevestigd in Rijen en de medewerkers zijn dan ook woonachtig in deze omgeving. Deze stap garandeert dus niet alleen veel banen, maar geeft ook de ruimte om  verder te ontwikkelen.

Managementondersteuning

Elda staat, onder andere bekend om het veelzijdige Managementprogramma voor melkgeiten, EGAM. Het programma is onmisbaar voor melkgeitenhouders voor een goede dierregistratie en het melden aan RVO. Daarnaast heeft het vele management ondersteunende functies die het managen van honderden en steeds vaker duizenden dieren makkelijker maakt. De geitenhouderij staat echter aan de vooravond van een nieuwe periode in deze relatief jonge bedrijfstak. Uitbreiding van veestapels wordt steeds moeilijker en rendement per koppel, groep of zelfs per dier wordt steeds belangrijker. Daarom wil Elda, samen met de aan haar gelieerde bedrijven, meer gaan investeren in kennisoverdracht en begeleiding.

 

Speerpunten voor de toekomst

De processen en structuren op het melkgeitenbedrijf staan onder constante tijdsdruk, en moeten gemonitord en begeleidt worden. Elda speelt hierbij een grote rol, vanwege alle programma’s, applicaties en kennis die er in huis is. De samenwerking met, en ondersteuning aan de periferie in de geitensector is dus een speerpunt. Een ander speerpunt waar de afgelopen 2,5 jaar veel tijd in is gestoken is de monitoring van diergezondheid middels tankmelkonderzoek en individueel onderzoek. Dat breidt zich uit en krijgt een steeds belangrijkere rol binnen het melkgeitenhouderij.

 

Kom en bewonder

Om deze visie in uitvoering te brengen, zijn ruimte en mensen nodig. Op onze nieuwe plek aan de Ericssonstraat 32 in Rijen, zijn we klaar voor de toekomst. Deze zomer zal er op vrijdag 6 juli een opening plaatsvinden, later meer hierover.

Zoeken